In het kort
In elke organisatie communiceren mensen met elkaar. We kunnen op verschillende manieren met elkaar communiceren. Je communiceert niet alleen met woorden en gebaren, maar ook door informatie op te schrijven en te lezen. Communicatie is de uitwisseling van informatie om iemand iets te laten weten. De reden waarom we communiceren is niet altijd dezelfde.
Deze opleiding leert je meer over verschillende communicatieonderwerpen die je in een werkomgeving tegen komt.
Welke talenten heb je nodig?
Alle informatie op een rij
Over de opleiding
Een serie onderwerpen welke we dagelijks tegenkomen in onze werkomgeving. Onder de hoofdstukken een korte omschrijving van hetgeen behandeld wordt.
Communicatie
Waarom en wat is het doel van communicatie. Welke vormen en begrippen van communicatie kom je tegen in een organisatie? Welke inhoud heeft een boodschap en hoe ontstaan communicatiestoringen?
Lezen en begrijpen van teksten
Waarom lezen en begrijpen van teksten? Hoe achterhaal je het onderwerp van een tekst? Wat doe je met moeilijke woorden in een tekst? Hoe trek je conclusies uit een tekst en hoe lees je lange teksten?
Schriftelijke informatie geven
Waarom schriftelijke informatie geven? Hoe kun je schriftelijk informatie geven? Hoe stel je een memo, een brief, een e-mail op? Hoe schrijf je een verslag?
Uitleg en instructie
Wat is een uitleg en instructie? Wat moet je doen als je uitleg of instructie krijgt? Waar let je op als je zelf uitleg geeft en waar let je op als je zelf instructie geeft?
Initiatief nemen
Waarom initiatief nemen? Waarom iets vragen?
Tweegesprekken
Waarom en hoe voer je een tweegesprek? Wat is een goede houding in een tweegesprek? Hoe verbeter je een tweegesprek? Hoe kun je beter spreken en hoe kun je beter luisteren? Hoe kun je het beste feedback geven? Hoe voer je een functioneringsgesprek?
Groepsgesprekken
Waarom (voeren we) groepsgesprekken? Hoe neem je deel aan een groepsgesprek en wat is een discussie? Hoe ga je om met argumenten in een discussie?
Omgaan met meningsverschillen
Waarom en hoe ga je om met meningsverschillen? Welke manieren zijn er om met meningsverschillen om te gaan? Welke gesprekstechnieken gebruik je bij meningsverschillen? Ruziemakers en ruzieremmers. Hoe effectief is de oplossing van een meningsverschil?
Leiding geven
Waarom leidinggeven? Wat is leidinggeven? Welke persoonlijke eigenschappen heeft een goede leidinggevende? Welke sociale eigenschappen heeft een goede leider? Hoe neem je als leidinggevende goede beslissingen? Welke leiderschapsstijlen onderscheiden we?
Voor wie?
Voor wie meer wil leren over verschillende communicatieonderwerpen die je in een werkomgeving tegen komt.
Aantal uren
6 weken à 6 uur (36 uur)
Kosten
€ 364,- inclusief lesmateriaal
geen examenkosten
Data
Op aanvraag
Diploma
Bij een positieve afronding ontvang je een bewijs van deelname.
Aanmelden of heb je een vraag?
Wil je meer weten over deze opleiding of wil je je direct inschrijven. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.