Deze opleiding past bij mij!
Is dit de opleiding die bij jou past? Meld je dan snel aan!
Of kun je wel wat hulp gebruiken bij je studiekeuze? Kijk dan verder bij onze studiekeuze-activiteiten.
Typ je zoekopdracht
Wil jij je eigen koers bepalen en jouw ideeën tot leven brengen? Bij deze opleiding leer je alles over het runnen van je eigen bedrijf. Je ontwikkelt commercieel inzicht, leert een ondernemingsplan maken en ontdekt hoe je de omzet kunt bewaken en verhogen. Daarnaast krijg je kennis van management, financiën en marketing, en leer je je producten effectief te presenteren en verkopen.
Deze opleiding is onderdeel van de Business school. Lees snel meer hierover bij Over de opleiding of kom langs bij het Talland College en ontdek het zelf! Hier begint jouw avontuur in de wereld van ondernemen en handel.
Dan is een BOL-opleiding iets voor jou!
Tijdens de BOL-opleiding Ondernemer handel ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. Je loopt in de eerste helft van je opleiding twee dagen per week stage. In de tweede helft van je opleiding ga je drie dagen per week stagelopen. Je loopt stage bij twee verschillende leerbedrijven.
Tijdens de opleiding Ondernemer handel leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan in handelsbedrijven. Je krijgt theorielessen en doet praktijkervaring op tijdens je werk.
Als ondernemer handel leer je:
Naast alle praktijkvakken krijg je vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en keuzedelen.
Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:
De opleiding duurt drie jaar.
Deze opleiding is onderdeel van de Business school. Bij de Business School volg je de meeste lessen met je vaste klas. Deze klas hoort bij de opleiding waarvoor jij je hebt ingeschreven. Tijdens deze lessen leer je de specifieke kennis en vaardigheden die passen bij jouw vakgebied.
Maar de Business School biedt meer dan alleen lessen in jouw eigen opleiding. Hier word je klaargestoomd voor het bedrijfsleven door samen te werken met studenten van andere opleidingen binnen de school. Door gezamenlijke projecten ontdek je wat de opleidingen met elkaar gemeen hebben en leer je over verschillende beroepen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn.
De Business School is dus een prachtige samenwerking waarin jij jezelf optimaal kan ontwikkelen. Met een gedreven team docenten zorgen wij dat jij gezien wordt en dat je de juiste kennis en vaardigheden opdoet. Samen op weg naar jou als professional.
Daarnaast verrijk je je opleiding met keuzedelen. Dit zijn vakken die niet direct bij jouw opleiding horen, maar die je interessant vindt. Denk aan een vak zoals Mode of Strafrecht. Deze vakken volg je ook samen met studenten van andere opleidingen. Zo maak je jouw tijd bij de Business School extra waardevol.
Mogelijke vervolgopleidingen zijn:
Ook kun je cursussen volgen in de richting van marketing of management die worden afgesloten met landelijk erkende examens.
Heb je inmiddels ervaring opgedaan als ondernemer handel, dan kun je, eventueel door het volgen van cursussen, doorgroeien naar functies met meer zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en leidinggevende taken.
Als ondernemer handel ben je verantwoordelijk voor het runnen van je eigen bedrijf. Dit betekent dat je je bezighoudt met allerlei aspecten van de bedrijfsvoering. Je maakt ondernemingsplannen waarin je de doelen en strategieën van je bedrijf vastlegt en je bent verantwoordelijk voor inkoop, verkoop, financiën, logistiek, marketing en personeel.
Je instrueert het personeel, begeleidt ze en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd blijven. Ook heb je uitgebreide kennis van de producten of diensten die je bedrijf aanbiedt. Je informeert en adviseert klanten, zorgt ervoor dat de producten goed worden gepresenteerd en verkocht.
Je bewaakt de omzet en zoekt naar mogelijkheden om deze te verhogen. Kortom, als ondernemer handel zorg je ervoor dat je bedrijf succesvol is en blijft groeien.
Dit beroep past bij jou als je:
Natuurlijk kun je bovenstaande ook leren tijdens de opleiding!
Na je opleiding tot ondernemer handel kun je in diverse organisaties aan het werk. Met jouw brede opleiding kun je gaan werken als ondernemer, import- of exportmanager, commercieel manager, salesmanager, marketingmanager, vestigingsmanager of accountmanager.
Afhankelijk van de leerweg betaal je lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL). De wettelijke hoogte hiervan wordt vastgesteld door de Rijksoverheid. Meer informatie over de hoogte hiervan vind je op de pagina over kosten.
Naast het les- of cursusgeld betaal je ook voor de onderwijsbenodigdheden (ca. € 600,-).
Voor meer informatie en vragen, neem contact op met:
Team Advies & Begeleiding Zaandam
075 681 9001
tab-zaandam@talland.nl
Heb je nog geen diploma van je middelbare school, dan kun je beginnen met het volgen van een entreeopleiding. Een entreeopleiding duurt meestal een jaar. Hierna kun je aan het werk of doorstromen naar een niveau 2 opleiding.
Opleidingen op niveau 2 zijn de basisberoepsopleidingen. Deze opleidingen duren een tot twee jaar.
Opleidingen op niveau 3 zijn vakopleidingen.
Opleidingen op niveau 4 zijn middenkaderopleidingen of specialistenopleidingen. Een middenkaderopleiding duurt drie tot vier jaar. Een specialistenopleiding duurt een jaar.
Tijdens een niveau 4 opleiding leer je volledig zelfstandig je werk uit te voeren. Heb je je diploma behaald? Dan kun je verder studeren op het hbo.
Vind hier jouw antwoorden op veelgestelde vragen.
Weet je welke opleiding je wilt volgen en wil je je aanmelden? Klik dan op "aanmelden" op de opleidingspagina. Je komt dan in een nieuw scherm. Op dit scherm is de door jou gekozen opleiding al ingevuld. Doorloop vervolgens de stappen om je aan te melden.
Niveau 1 heet ook entree. Deze opleidingen duren 1 jaar. Na het afronden heb je een mbo-diploma op niveau 1.
Dit is een basisberoepsopleiding. Deze opleidingen duren 1 tot 2 jaar. Na het afronden heb je een mbo-diploma op niveau 2.
Opleidingen op niveau 3 zijn vakopleidingen. Deze opleidingen duren 2 tot 3 jaar en leiden tot een mbo-dilpoma op niveau 3.
Opleidingen op niveau 4 zijn middenkaderopleidingen. Deze opleidingen duren 3 tot 4 jaar en leiden tot een mbo-diploma op niveau 4.
Na het afronden van een niveau 3 of niveau 4 opleiding kun je ervoor kiezen een specialistenopleiding te volgen. Deze opleidingen duren 1 jaar. Na het afronden heb je een mbo-dilpoma op niveau 4.
In het mbo heb je twee soorten opleidingen: BOL (beroepsopleidende leerweg) en BBL (beroepsbegeleidende leerweg). Volg je een BOL-opleiding? Dan ga je meer uren naar school. Een BBL-opleiding is juist meer op de praktijk gericht. Tijdens deze opleidingen werk je dus meer.
Beroepsopleidende leerweg. Je brengt het grootste deel van de opleiding op school door en loopt een of meer keer stage. De stageperiode kan variëren van een dag in de week tot een aantal weken of maanden achter elkaar.
Beroepsbegeleidende leerweg. Je combineert werken met leren. Je werkt vanaf de eerste dag bij een bedrijf of instelling (en heb je een leer-/arbeidsovereenkomst met je werkgever). Meestal volg je daarnaast een dag in de week nog vakken op school.
Tijdens een opleiding heb je te maken met verschillende soorten kosten. Zo betaal je op het mbo jaarlijks lesgeld of cursusgeld. Daarnaast kun je ook nog te maken krijgen met kosten die specifiek voor jouw opleiding gelden.
Crebo staat voor Centraal Register Beroepsopleidingen. In het crebo staan alle Nederlandse beroepsopleidingen die erkend, dus goedgekeurd zijn. Dit crebonummer wordt door scholen gebruikt voor administratieve doeleinden.
Is dit de opleiding die bij jou past? Meld je dan snel aan!
Of kun je wel wat hulp gebruiken bij je studiekeuze? Kijk dan verder bij onze studiekeuze-activiteiten.