Onderzoek en innovatie

Onderzoek en innovatie dragen bij aan de kwaliteit van onderwijs én de aantrekkelijkheid van werken in het onderwijs. Ook is dit van groot belang voor het oplossen van vraagstukken uit het werkveld. Samenwerken is hierbij een must. Daarom heeft het Talland College het Innovatielab: een plek waar vragen, ideeën, wensen en experimenten samenkomen.

Fieldlab Bed & Business

Bed & Business verbindt het Talland College met de wereld buiten de school. In Bed & Business werken wij samen met het bedrijfsleven, culturele instellingen en scholen van voortgezet onderwijs tot hoger onderwijs, nationaal en internationaal.

Bed biedt accommodatie voor kortdurende huisvesting aan internationale studenten voor lesmodules en aan docenten die tijdelijk boven het Noordzeekanaal willen verblijven.

Business biedt de faciliteiten van een congrescentrum, waar flexibele werk-, les- en trainingsruimtes worden verhuurd. Naast deze faciliteiten kunnen in dit pand ook studenten van Techniek worden ingezet voor onderhoud, het uittesten van nieuwe technologie en andere ontwikkelingen.

Ook wordt bij Bed & Business onder andere de opleiding Vakspecialist ondernemer gegeven.

Bezoek de Bed & Business website

Innovatielab

Je kunt het Innovatielab zien als een proeftuin voor onderwijsvernieuwing. Docenten en studenten kunnen hier nieuwe technologieën en innovatieve onderwijsmethoden uitproberen én verbeteren voordat ze in het onderwijs toegepast worden. Hierbij kun je denken aan nieuwe software, het toepassen van virtual en augmented reality, blended leervormen en serious gaming. Het Innovatielab bestaat uit docenten en onderwijsprofessionals die samenwerken om hun kennis en ervaring te delen. Ze zetten zich in voor het integreren van technologie in het onderwijs én de continue verbetering van de onderwijskwaliteit.

Practoraat Onderwijs en Digitalisering

Ook het Practoraat Onderwijs en Digitalisering is een belangrijk element voor onderzoek en innovatie. 

Een practoraat is een kennisplatform waarin docent-onderzoekers met een practor (hoofdonderzoeker) en partners uit het (regionale) bedrijfsleven onderzoek doen naar innovatie en verbeteringen in het onderwijs. Doel is het verspreiden van kennis en innovatie en een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Het Practoraat Onderwijs en Digitalisering slaat de brug tussen onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven.

Samenwerking met het werkveld

De relatie met bedrijven en instellingen is voor het Talland College essentieel om het onderwijs up-to-date en kwalitatief hoog te houden. Dat doen we op verschillende manieren, passend bij de ontwikkelingen in het werkveld.

Door onze samenwerkingen met bedrijven en instellingen worden studenten nog beter voorbereid op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Tegelijkertijd gaat het werkveld samenwerken met hun toekomstige werknemers en krijgen zij de mogelijkheid om frisse ideeën en actuele expertise in te schakelen.

Lees hieronder meer over onze projecten Dudoc XP, Logmotion en PurmerValley die zijn gerealiseerd door verschillende samenwerkingen met het werkveld.

Logmotion

Door de vergrijzing en de jaarlijks verminderde instroom van studenten dreigt de groei in de sector Transport en Logistiek in Noord-Holland in de knel te komen. Om dit te voorkomen is het actieplan Logmotion opgesteld.

Met Logmotion betrekt het Talland College het bedrijfsleven meer bij het onderwijs door middel van praktijk in de lessen en meer lessen op locatie. Daarnaast komen er fieldlabs waar studenten in een simulatieomgeving nieuwe technieken leren. Om het actieplan uit te kunnen voeren heeft het Talland College, als penvoerder, een subsidieaanvraag van 2,5 miljoen euro gedaan.

 

Logmotion Talland
Dudoc Talland

Dudoc XP

De bouw- en technieksector vraagt dringend om voldoende en goed gekwalificeerd personeel. Dit is nu en in de toekomst hard nodig! Het doel van Project Dudoc XP is om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren.

Voor het project Dudoc XP werkt het Talland College samen met 4 opleidingsbedrijven, 12 bedrijven,12 scholen (vmbo en hbo) en de overheid in de regio Noord-Kennemerland en West-Friesland. Zij zijn een grootschalig onderwijsproject gestart: een bouwplaats die nooit af is. Studenten bouwen casco huizen af waarna hun werk weer wordt ontmanteld, zodat andere studenten de gelegenheid krijgen om hun skills te ontwikkelen. Het project Dudoc XP is een publiek-private samenwerking (pps). 

PurmerValley

PurmerValley is een samenwerkingsverband tussen het regionale bedrijfsleven, onderwijs (Talland College) en de gemeente Purmerend en heeft als ambitie het beste ICT-onderwijs van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal aan te bieden.

Er is een groot tekort aan goed geschoolde ICT’ers. Om dit tekort terug te dringen heeft de stichting PurmerValley een actieplan opgesteld om jongeren te interesseren voor een opleiding en een baan in de ICT. De stichting PurmerValley ontvangt 2,5 miljoen euro subsidie om het ICT-onderwijs in de regio Purmerend te versterken en te verrijken. Het Talland College heeft als penvoerder de aanvraag voor PurmerValley gedaan.

Goed om te weten: er is een PurmerValley Virtual Venue! Dit is een virtuele technologische ontmoetingsplaats.

En... door de samenwerking met PurmerValley hebben we nu op onze locatie in Purmerend een immersive room! Dit is een virtual reality-ruimte met touchscreens op de wanden en met interactief bewegend beeld op alle muren. Dit biedt onze studenten veel mogelijkheden om praktijksituaties op een realistische manier te trainen.

Purmervalley Talland

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze samenwerkingen of heeft u interesse in een samenwerking met het Talland College? Neem dan contact met ons op. 

Bekijk de privacyverklaring.